top of page

BIBLIOTEK

13089218_O_1_edited.jpg

Mannerströms

Berså

Tvärred är sommarstället som förvandlats till ett permanent paradis. Här tar vi gärna med oss matlagningen ut. I vårt utekök lagar vi mat, njuter och önskar oss mycket sol och milda sommarregn då och då för svalkans skull. Boken innehåller en del traditionella rätter men många lekfulla och nyskapande rätter med Sebastian Mannerströms signatur och med Leif som sidekick. Bjud familj och matglada vänner på allt från drinkar, plockmat, sallader och burgare till större rätter.

Skaldjur.jpg

Mannerströms

skaldjur

Mannerströms skaldjur vann Årets svenska måltidslitteratur 2008 i kategorin Folkets röst. Motivering: "En omfattande, vacker, inspirerande och kunskapsspäckad invigning i konsten att anrätta räkor, ostron, humrar och krabbor av vår kanske störste skaldjurskock.”

13040936_O_1.jpg

Mannerströms viltkokbok

Mannerströms Viltkokbok "Det är bara att ta av sig hatten, för Mannerström har gjort det igen - skapat en fantastisk kokbok med mat som väcker lust och bilder som skapar begär.” Restaurangvärlden. Boken är en kulinarisk guldgruva för alla som älskar vilt på tallriken - jägare eller inte.

13071480_O_7.jpg

Matens makt

Matens Makt. Här gör Britt-Marie Mattsson och Leif nedslag på olika platser runt om i världen i vitt skilda tidsepoker. I många fall har Britt-Marie och Leif egna upplevelser att förmedla. Recepten är inspirerade av berättelserna men fritt komponerade så att även hemmakocken tillåts briljera och imponera.

Omslag_Leif-Mannerströms-kockliv_72dpi.j

Mannerströms

Kockliv

I boken får vi följa Leif Mannerströms långa, spektakulära liv och karriär i personliga berättelser för författaren och programledaren Jesper Aspegren. Passion och hängivenhet för historierna, maten och restauranglivet präglar hela denna goda berättelse. Boken är rikt illustrerad och innehåller förstås också en receptdel.  

13058986_O_2.jpg

Mannerström & Hedh

Mästarnas menyer

Leif och Jan Hedh (Sveriges främste konditor- och bagarmästare) delar med sig av skrönor, historier, menyer och recept från sina långa matliv.

13043401_O_1.jpg

Mannerströms

stora kokbok

Mannerströms stora kokbok. Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2012 i kategorin Folkets röst. Motivering: "Ett väl avpassat smörgåsbord av slagnummer, serverade ur vår kanske mest folkkäre kocks ymnighetshorn.” 

SillStrömming.jpg

Mannerströms

Sill & Strömming

Sill & Strömming vann Årets Svenska Måltidslitteratur 2005 i klassen speciallitteratur. Motivering: "Med sin väldiga erfarenhet ger Leif Mannerström vår mesta fisk en rejäl förnyelse av sällsynt läckra rätter - traditionsmedvetna och självsvåldiga.”

13080802_O_1.jpg

Mannerströms

Husmanskonster

Efter 60 år vid spisen återvänder här Leif Mannerström i högform till sin paradgren och den mat han älskar mest. Husmanskosten tillagad i ett varmt kök med rykande grytor och kastruller, härliga dofter från goda och närodlade råvaror. Rejält, gott och rikligt, mat att samlas kring. Här finns mängder med recept på soppor, fisk, fågel, kött, vilt och desserter. 

13024004_O_3.jpg

Mannerströms Julkokbok

Mannerströms Julkokbok, utsågs av Måltidsakademien till Årets bästa kokbok i kategorin Ceremoniella måltider. Motiveringen: "Med gott självförtroende serverar herr mästerkock imposanta rätter till vår största svenska helg, ofta med de där små detaljerna som gör traditionell mat riktigt läcker.”

13049656_O_2.jpg

Mannerströms fisk

Mannerströms Fisk. Den goda fisken har varit en ledstjärna genom hela Leifs karriär. Här berättar han om sin stora kärlek till fisk som råvara. Egentligen är det ju lätt att laga fisk. Det här är lättförståeliga recept och fisk för folk.

bottom of page