BIBLIOTEK
Mannerströms
Berså
Tvärred är sommarstället som förvandlats till ett permanent paradis. Här tar vi gärna med oss matlagningen ut. I vårt utekök lagar vi mat, njuter och önskar oss mycket sol och milda sommarregn då och då för svalkans skull. Boken innehåller en del traditionella rätter men många lekfulla och nyskapande rätter med Sebastian Mannerströms signatur och med Leif som sidekick. Bjud familj och matglada vänner på allt från drinkar, plockmat, sallader och burgare till större rätter.
Mannerströms viltkokbok
Mannerströms Viltkokbok "Det är bara att ta av sig hatten, för Mannerström har gjort det igen - skapat en fantastisk kokbok med mat som väcker lust och bilder som skapar begär.” Restaurangvärlden. Boken är en kulinarisk guldgruva för alla som älskar vilt på tallriken - jägare eller inte.
Matens makt
Matens Makt. Här gör Britt-Marie Mattsson och Leif nedslag på olika platser runt om i världen i vitt skilda tidsepoker. I många fall har Britt-Marie och Leif egna upplevelser att förmedla. Recepten är inspirerade av berättelserna men fritt komponerade så att även hemmakocken tillåts briljera och imponera.
Mannerströms
Kockliv
I boken får vi följa Leif Mannerströms långa, spektakulära liv och karriär i personliga berättelser för författaren och programledaren Jesper Aspegren. Passion och hängivenhet för historierna, maten och restauranglivet präglar hela denna goda berättelse. Boken är rikt illustrerad och innehåller förstås också en receptdel.
Mannerströms
Husmanskonster
Efter 60 år vid spisen återvänder här Leif Mannerström i högform till sin paradgren och den mat han älskar mest. Husmanskosten tillagad i ett varmt kök med rykande grytor och kastruller, härliga dofter från goda och närodlade råvaror. Rejält, gott och rikligt, mat att samlas kring. Här finns mängder med recept på soppor, fisk, fågel, kött, vilt och desserter.
Mannerströms Julkokbok
Mannerströms Julkokbok, utsågs av Måltidsakademien till Årets bästa kokbok i kategorin Ceremoniella måltider. Motiveringen: "Med gott självförtroende serverar herr mästerkock imposanta rätter till vår största svenska helg, ofta med de där små detaljerna som gör traditionell mat riktigt läcker.”